Quantcast
Channel: Vision of America » Hilary Clinton
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8

نقش زنان اثر گذار- در مسیر دستیابی به برابری کامل برای تمام زنان

$
0
0
 خانم هیلاری کلینتون با اهدای تقدیر نامه به دکتر ماریا گرازیا از تلاشهای وی برای مبارزه با قاچاق انسان قدر دانی میکند. عکس از آسوشیتد پرس

خانم هیلاری کلینتون با اهدای تقدیر نامه به دکتر ماریا گرازیا از تلاشهای وی برای مبارزه با قاچاق انسان قدر دانی میکند. عکس از آسوشیتد پرس

سرآغاز

هشتم مارس روز بین المللی زنان است. این رویداد که همه ساله در چنین روزی برگزار می شود، مبارزات پیشین و دستاوردهای زنان را برای دست یابی به آزادی، برابری، حقوق مساوی با مردان، و مشارکت برابر در تمام عرصه های اجتماعی گرامی می دارد. در حول و حوش این روز، رویدادها، نشستها، و همایشهای مهمی در بسیاری از کشورهای جهان برگزار میشود. تمرکز اصلی بسیاری از این تلاشها و همایشها بر اقداماتی که امروز باید به منظور فراهم اوردن فرصت های بیشتری برای زنان انجام گیرد، متمرکز است.

گفتنی است روز بین المللی زنان در 27 کشور تعطیل رسمی محسوب می شود. این کشورها عبارتند از: ارمنستان، افغانستان، آذربایجان، گرجستان، بلاروس، بلغارستان، چین (فقط برای زنان) ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، مونتنگرو، مقدونیه، مولداوی، مغولستان، روسیه، تاجیکستان، اوکراین، ازبکستان، نپال، بورکینا فاسو، جمهوری گینه- بیسائو، اوگاندا، اریتره، زامبیا، لائوس، ماداگاسکار (فقط برای زنان) کامبوج، کوبا، و ویتنام . بسیاری از دیگر کشورهای جهان با برگزاری راهپیمایی، همایش و یا سخنرانی این روز را گرامی میدارند . بر اساس داده های تارنمای رسمی روز بین المللی زنان، کشورهای بریتانیا، کانادا، ایالات متحده، استرالیا، و ایرلند بالاترین شمار برگزاری همایش و نشستهای مربوط به مسائل زنان را برگزار می کنند، و پشتیبانی مردمی و جامعه مدنی از این رویدادها بسیار چشمگیر است.

 

راهپیمایی زنان افغانستان به مناسبت روز جهانی زن در سال 2011 میلادی- عکس از آسوشیتد پرس

راهپیمایی زنان افغانستان به مناسبت روز جهانی زن در سال 2011 میلادی- عکس از آسوشیتد پرس

دستاوردها و چالشها

دست یابی به فرصتهای برابر، آزادی های فردی وسیاسی، و همچنین مشارکت کامل زنان در امور سیاسی چیزی نیست که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بتوان یک شبه به آنها دست یافت. پیشرفت همه جانبه زنان، و دست یابی آنها به مشاغل مهم و پستهای کلیدی در کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان- محصول تلاش های خستگی ناپذیر خود آنها، و همچنین بلوغ مردم سالاری، نیرومندی جامعه مدنی، و تعمیق آموزش در سطوح مختلف اجتماعی است.

اهمیت این روز علاوه بر تجدید خاطره با گذشته های پر از فراز و نشیب مبارزات زنان برای دست یابی به حقوق برابر با مردان، در تجدید عهد و سازماندهی اجتماعی برای برجسته کردن نقش زنان در تمام عرصه ها ضرورت می یابد. همچنین مسئله مهم دیگری که باید در این روز به آن پرداخت، درک بهتر نیروی بالقوه ای است که در نیمی از جمعیت جهان- یعنی( زنان) نهفته است. زنان امروز، و همچنین نسل های آینده زنان باید بتوانند این پتانسیل عظیم را به نیرویی بالفعل تبدیل کنند. نیرویی که در صورت بهره برداری حد اکثری از توانایی هایش، میتواند مسیر سازندگی و تکامل تاریخی جوامع بشری را با تحولاتی باز هم چشمگیرتر روبرو سازد.

مبارزات زنان اثر گذار

در اینجا نباید نقش فعال زنان اثر گذار را در مبارزات پیشین و کنونی جنبش حقوق زنان فراموش کرد. برخی از این زنان چهره های ماندگاری هستند که هنوز هم ناقوس تلاش ها و مبارزات آنها در فضای چالشهای زنان این دوران طنین افکن است. برای نمونه میتوان از الیزابت كِدی استانتون، به عنوان یكی از مهمترین نیروهای اثر گذار در مسیر قدرت یافتن زنان در ایالات متحده، و سراسر جهان نام برد. الیزابت، پایه گذار اصلی، و رهبر جنبش حقوق زنان در سده نوزدهم بود. تلاشهای وی و دوستانش سرانجام به كسب حق رای برای زنان آمریكائی در سال 1920 منجر شد. در همین راستا، شماری دیگری از زنان دلیر و مصمم در آمریکا و سایر نقاط جهان راه وی را ادامه دادند، و با تلاشهای خود ثابت کردند که زنان براستی نیمه دیگری از پیکر واحد جوامع انسانی را تشکیل میدهند، و نقش آنها را نمیتوان در مسیر توسعه و پیشرفت نادیده انگاشت. به موازات این تلاشها، بویژه در سده بیستم و سده کنونی، زنان در عرصه های اجتماعی، حقوقی، اقتصادی و سیاسی از جایگاهی چشمگیر برخوردار شده اند. شمار اعضای زن در پارلمان های کشورهای اروپایی، شمار نمایندگان زن در کنگره آمریکا، نقش برجسته زنان در عرصه های دانش، پژوهش، و اقتصاد نشان میدهد که زنان تا کنون راهی دراز پیموده اند. اما این بدان مفهوم نیست که کار دست یابی به حقوق برابر برای تمام زنان جهان تمام شده است. زنان آزاد کشورهای پیشرفته هنوز هم در تلاش هستند تا راه را برای دست یابی دیگر زنان جهان به حقوق برابر خود با مردان هموار کنند.

“زنان در بسیاری از حوزه های تجاری و اقتصادی دست آوردهای گران بهایی داشته اند. آنها ثابت کرده اند که در صورت برخوردرای از امکانات مساوی و شرایط نسبتاً مطلوب میتوانند دوش بدوش مردان، و در بسیاری از موارد بهتر از مردان به مسولیتهای خویش عمل کنند. گفتنی است جهان هرگز نخواهد توانست بدون بکارگیری نیمی از جمعیت خود یعنی زنان، به اهدافی که بخوبی در طرح اهداف توسعه هزاره از آن یاد شده است دست بیابد. کشورهای نوردیک که در بالای جدول شاخصهای توسعه انسانی قرار دارند شاهدی گویا بر این واقعیت اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعریف و شاخص های توسعه انسانی، که مفهومی گسترده تر از مفاهیم اقتصادی مانند درآمد سرانه، و یا میزان رشد اقتصادی کشورها را در بر میگیرد به لینک مربوط به برنامه توسعه سازمان ملل متحد مراجعه کنید.

بی مناسبت نیست در پایان این نوشتار کوتاه فرازهایی از سخنان هیلاری کلینتون، وزیر پیشیین امور خارجه آمریکا را که به مناسبت روز جهانی زن در سال 2012 بیان شده بود در اینجا بیاوریم.  خانم کلینتون در باره مبارزات پیگیر زنان چنین گفت: “ما امروز، به زنان از تمام گوشه و کنار جهان و مشارکت منحصر به فرد آنها ارج می نهیم. بیش از یک صد سال است که روز جهانی زن، نور امید را در فراسوی بسیاری از زنانی که در خطوط مقدم پیشرفت قرار داشته، و برای ارتقاء جوامع خود و تغییر مبارزه کرده اند، روشن نگاه داشته است. ما در دوران اخیر به پیشرفت های عظیمی دست یافته ایم. تنها در سال گذشته، زنان با راهپیمایی، وبلاگ نویسی، ارسال توئیت- به نام کرامتو حقوق انسانی و فرصت های (برابر) جان خود را به خطر انداخته اند… اما هنوز هم چالش های زیادی باقی است. تلاشهای بسیاری از زنان برای حضور در پستهای دولتی، حوزه های اقتصادی و اجتماعی مسدود شده است. زنان هنوز هم به طور نامتناسبی از فقر و خشونت رنج می برند. صدای آنها خفه شده و از حضور آنها در حوزه های تصمیم گیری های حیاتی جلوگیری شده است…”  گفتنی است هیلاری کلینتون چه در دوران خدمت خود در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، و چه در دوران فعالیتهای خود در مجلس سنا- از نفوذ و ظرفیتهای خود به بهترین وجه ممکن به منظور بهبود شرایط زنان در کشورهای در حال توسعه بهره گرفت. هنوز هم برای رسیدن به کمال کطلوب راه درازی در پیش است. باید تلاش ها را متمرکز ساخت و برای رسیدن به این هدف ارزشمند با قدرت به پیش تاخت.

 

راهپیمایی زنان در مصر روز هشتم مارس 2012 - عکس از آسوشیتد پرس

راهپیمایی زنان در مصر روز هشتم مارس 2012 - عکس از آسوشیتد پرس

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8

Latest Images

Trending Articles





Latest Images